مدیر باید نگاهی پدرانه و دلسوزانه داشته باشد

حوزه علمیه یزد/ حجت‌الاسلام والمسلمین رضوی، از برگزاری دوره یک روزه «مدیریت رفتار سازمانی» در محل مدیریت حوزه علمیه استان یزد خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی رضوی مدیر مرکز آموزش عالی مدیریت اسلامی حوزه های علمیه کشور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در یزد، از برگزاری دوره یک روزه مدیریت رفتار سازمانی جهت توانمندسازی مدیران مدارس علمیه استان یزد خبر داد.

حجت الاسلام سید مصطفی رضوی مسئول مرکز تربیت مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه به سؤالات خبرنگار خبرگزاری حوزه پاسخ گفت.

خبرنگار: کلیاتی از معرفی این دوره و اهداف برگزاری آن را بیان نمائید.

دوره ای که در حال برگزار است، دوره کارگاهی مدیریت با عنوان “رفتار سازمانی” می‌باشد که به منظور توانمندسازی مدیران مدارس علمیه و همچنین مدیران مدیریت حوزه علمیه استان یزد برنامه‌ریزی شده است، برگزاری این دوره می‌تواند به ایجاد انگیزه در میان مدیران جهت فراگیری دانش و مهارت مدیریت کمک شایانی نماید که به توفیق الهی خروجی آن در رشد و تعالی طلاب در عرصه‌های آموزش، تهذیب، پژوهش و تبلیغ نمایان خواهد شد.

مدیریت در عرصه‌های مختلف زندگی نقش جدی و مهمی را ایفا می‌کند، از این روی لازم است طلاب به ویژه مدیران حوزوی با دانش و مهارت‌های مدیریت مانند برنامه‌ریزی، ساماندهی، رهبری، نظارت و ارزیابی و ارتباط موثر آشنا شوند که در این صورت بهره وری و نتایج امور به اندازه چشمگیری افزایش و رشد خواهد داشت.

لذا امید است به توفیق الهی بتوانیم با برگزاری این نوع دوره ها قدمی موثر در جهت رشد و تعالی مدیران حوزه برداریم.

خبرنگار: با توجه به بخشی از محتوای جلسه، مدیریت یا رهبری چه نسبتی با هم دارند و در حوزه باید چگونه باشد؟

علم مدیریت پنج رکن دارد که یکی از ارکان آن رهبری است، هدف گذاری، برنامه ریزی، ساماندهی، رهبری، نظارت و ارزیابی است، رهبری به این معناست که مدیر دارای جاذبه و نفوذ باشد به گونه‌ای که در میان افراد برای رسیدن به اهداف سازمانی حرکت ایجاد کند.

نفوذ و جاذبه های یک رهبر باعث ایجاد انگیزه و روحیه افراد یک سازمان می‌شود، اگر ویژگی رهبری نباشد باعث می‌شود مجموعه دچار یک روزمرگی شده و یا حتی بمیرد، به طور خلاصه رهبری موجب حیات یک سازمان و انسجام و وحدت افراد و حرکت آنها در مسیر اهداف سازمان است.

خبرنگار: مساله رهبری در مدیریت در مجموعه حوزه چگونه شکل می گیرد؟

مدیر باید ویژگی رهبری خودش را تقویت کند، رهبری با امر و نهی میسر نیست، نیاز به نگاه پدرانه و پرستارانه و یک نگاه مدبرانه و حکیمانه است، با امر و نهی، رهبری اتفاق نمی افتد بلکه باید جاذبه و نفوذ ایجاد کرد.

خبرنگار: اگر بخواهیم مصداقی در این مورد وارد شویم برای مثال در نمایندگی خبرگزاری حوزه در استان، مسئول نمایندگی چگونه می تواند یک مدیر رهبر باشد؟

رهبری بخش اعظم آن برمی گردد به مسائل شخصیتی فرد از جهت تقوا، اخلاق، دانش، ارتباط موثر و زبان بدن و بخش دیگر اکتسابی است که همه باهم باعث می شوند رهبری شکل بگیرد، برای مثال مدیر با انگیزه بخشی به نیروها، به اینکه برای آنها ارزش قائل شود و در صورت تلاش آنها، پاداش مادی و معنوی در نظر بگیرد، می‌تواند در شاخصه رهبری موفق باشد.

خبرنگار: در دوره یکی از مباحث مسأله تشریفات بوده است، به توجه به این نکته که کلمه تشریفات در ذهن اینگونه متبادر می شود تقابلی با تواضع غالبا، در حوزه علمیه تشریفات چگونه است؟

اگر قرار باشد تشریفات باشد باید تواضع هم در کنارش لحاظ شود به صورت متعادل و لذا هر دو با هم به دور از افراط و تفریط ملاحظه می‌شود، نه اینکه فقط تشریفات باشد که معمولا به سمت تکبر می‌رود.

خبرنگار: در سال‌های اخیر آیا دوره های مدیریت رفتار سازمانی در این سطح حرفه ای وجود داشته است؟ یا جدیدا به وجود آماده که در این صورت باید منتظر آثار مثبت آن باشیم.

دوره های تخصصی مدیریت در حوزه های علمیه از سابق به صورت پراکنده برگزار می‌شده است، در مجموعه‌هایی نظیر مرکز مهارتی حوزه، اما با شکل گیری مرکز تربیت مدیر در مجتمع عالی حوزوی تربیت مدیر و مدرس در سال ١۴٠١ با دستور آیت الله اعرافی این هدف گذاری صورت گرفت که دوره های کوتاه مدت برای مدیران فعلی و کسانی که مبتدی هستند و همین طور دوره های ضمن خدمت در عرصه های فرهنگی- تبلیغی، آموزشی- تربیتی، پژوهشی برای مدیران حوزه برگزار شود. از دیگر برنامه‌های این مرکز برگزاری رشته های مدیریت اسلامی با گرایشات آموزشی، تبلیغی، پژوهشی است.

خبرنگار: اگر یک طلبه بخواهد به صورت کاملا تخصصی مساله مدیریت را بخواند که فقط مدیر بشود آیا در حوزه تدابیری اندیشیده شده است؟

حدود یکسال است که برگزاری سطح ٣ رشته مدیریت اسلامی با گرایش آموزشی در مرکز تربیت مدیر شروع شده که به زودی در سطح مراکز استان‌ها هم این رشته‌ها راه اندازی خواهد شد و در آینده نزدیک سطح چهار رشته مدیریت اسلامی با گرایش های مختلف راه اندازی می شود که طلاب می‌توانند با ثبت‌نام در این رشته‌ها از آنها بهره‌مند شوند.

خبرنگار: اگر مطلب دیگر یا توصیه ای است بفرمائید.

ما باید رویکردمان تخصصی کردن مدیریت باشد، اهمیت این موضوع با توجه به تغییر و تحولات عجیب و زودهنگام که سرعت تحولات بسیار بالا رفته، به ویژه با عنایت به شرایط جنگ دوازده روزه تحمیلی که یک آزمایش و رزمایش مهمی برای کل ارکان مدیریتی کشور چه مدیریت اجتماعی، چه مدیریت معنوی و چه مدیریت نظامی بوده، قابل ملاحظه است.

اگر بخواهیم در جنگ بین حق و باطل که امروز سران کفر پیشرو در برخی دانش‌ها و تکنولوژی‌ها هستند، غلبه یابیم، باید مدیریتمان را متحول کنیم. با مدیریت سنتی این مهم میسر نیست، ان‌شاءالله با ارتقاء سطح دانش و توان مدیریتی خود و استفاده از ابزارهای موثر زمینه طلوع خورشید ولایت حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه و غلبه کامل بر باطل و نصرت الهی محقق شود.

انتهای پیام. /

تصاویر/ برگزاری آزمون ورودی حوزه‌های علمیه در استان یزد
تصاویر/ برگزاری دوره مدیریت رفتار سازمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این بخش الزامی است
این بخش الزامی است
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مدارس علمیه یزد