گزارشی از برگزاری ٢۵٠ ساعت دوره های مختلف در مدرسه علميه مدينة العلم کاظمیه + عکس

حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم فاطمی نسب مدیر مدرسه علمیه مدینه العلم کاظمیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، با اشاره به برگزاری کارگاه و دوره های مختلف فوق برنامه در ساعت‌های غیر درسی و ایام تعطیل ویژه طلاب سطح یک کاظمیه، عنوان کرد: با برگزاری جلسات مختلف مشورتی با کارشناسان، برنامه ریزی های لازم جهت تشکیل کارگاه ها و دوره های مختلف با حضور اساتید مجرب و طراز اول کشوری در تابستان گذشته، اقدامات لازم جهت حضور اساتید در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: طلاب مدرسه علمیه مدینه العلم کاظمیه در نیمسال اول سال تحصیلی ١۴٠۴ – ١۴٠٣ بیش از ٢۵٠ ساعت در کارگاه ها و دوره‌های مختلف علمی، تربیتی، پژوهشی و تبلیغی شرکت کردند.

حجت الاسلام فاطمی نسب خاطرنشان کرد: با هدایت و حمایت های آیت الله مدرسی متولی مدرسه علمیه مدینة العلم کاظمیه، و برنامه ریزی های دقیق معاونین و تعامل گسترده اساتید با طلاب، اجرای این دوره ها تا کنون با استقبال طلاب و خانواده های آنها همراه بوده است.

وی در ادامه رضایت طلاب شرکت کننده و اساتید این دوره ها را حائز اهمیت دانست و خواستار شد: برنامه ریزی و استمرار این نوع برنامه ها در راستای رشد علمی و تربیتی طلاب و توانمندسازی آنها جهت حضور در عرصه های مختلف جامعه در مدارس علمیه دیگر انجام شود.

فاطمی نسب در بیان مهمترین دوره ها و کارگاه های برگزار شده عنوان کرد: کارگاه روش مطالعه و مباحثه با حضور استاد حجت الاسلام و المسلمین مدرسی از اساتید مدرسه علمیه معصومیه قم، که مهمترین عناوین مطرح شده در این کارگاه، تبیین اهداف حوزه و طلبگی، تبیین مسیر علمی حوزه، لازمه های تحصیل موفق، مراحل علم آموزی در حوزه، چرخه های تحصیل حوزوی، چرخه روزانه تحصیل، تعریف و ضرورت مباحثه (تبیین اهمیت مباحثه از نظر عقلی، در روایات و در کلام بزرگان)، فوائد علمی و مهارتی مباحثه در حوزه، شاخصه های یک مباحثه مطلوب، آداب مباحثه، اجرای مباحثه و شیوه صحیح انجام مباحثه بوده است.

وی در ادامه گفت: دومین کارگاه، کارگاه جنگ روانشناختی با حضور حجت الاسلام و المسلمین نجفی روحانی برگزار شد که از مهمترین عناوین آن میتوان به آشنایی با مسائل تهاجمی، ضرورت تبیین و شناخت جنگ شناختی، جنگ هیبریدی و جایگاه رسانه، استراتژی شوک و هیبت اشاره کرد.

حجت‌الاسلام فاطمی نسب در تشریح سومین کارگاه برگزار شده، گفت: کارگاه تربیتی مهارتی شهید سیدحسن نصرالله با حضور سه استاد، حجج اسلام والمسلمین جوان، رزمی و شریفی از قم بوده است که مهمترین مباحث این کارگاه، ١. هویت طلبگی که شامل معرفی حوزه علمیه، ویژگی‌های عالم ربانی و طالب علم، رابطه حوزه علمیه و انقلاب اسلامی، شاخصه‌های طلبه تراز انقلاب، رشد جامع و متوازن معنویت، علمیت، بصیرت و مهارت است. ٢. تربیت معنوی که شامل بیداری قلبی و درونی، توبه و جبران گذشته، مجاهده با نفس، عبودیت و وظیفه محوری، شناخت وظایف (واجب و حرام)، مراقبه و محاسبه روزانه. می باشد. ٣. برنامه ریزی که شامل اهمیت و ضرورت، چیستی، چگونگی، طراحی برنامه، هدفگذاری، شناخت وضع موجود، طراحی مسیر رسیدن به هدف، روش برنامه ریزی، سطوح برنامه ریزی است. ۴. گام های عملیاتی که شامل اجرای برنامه و ارزیابی برنامه است. ۵. تربیت زیستی بدنی که شامل خواب، آداب و زمان آن، تغذیه، ورزش و نرمش، تفریح و نشاط، بهداشت می باشد.

وی ادامه داد: مهمترین رویکرد مباحث این دوره، تنبه آمیز، غفلت زا و تحول آفرین، کارگاهی و فعالیت محور و دو طرفه، ساده گویی و تمثیلی و غلبه جنبه عملی بر تئوری بوده است.

حجت الاسلام سید ابراهيم فاطمی نسب در تشریح چهارمین کارگاه برگزار شده، گفت: کارگاه سواد رسانه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حیدری که مهمترین عناوین این کارگاه رسانه شناسی و اهمیت و ضرورت آشنایی با فضای مجازی، جریان شناسی مکاتب مرتبط با رسانه ها، صهیونیست شناسی، وظیفه شناسی و وظیفه طلاب در این عرصه بوده است.

وی در تشریح پنجمین کارگاه برگزار شده، گفت: کارگاه هویت طلبگی با حضور حجت الاسلام و المسلمین رضایی شورکی از قم که مهمترین مباحث این کارگاه تقسیم بندی طلاب به چهار گروه، ارائه تکنیک های مهم و کاربردی در رابطه با طلبه مؤمن انقلابی پای کار، بیان عوامل توفیق زا و توفیق زدا، تکنیک های کاربردی در مورد خواب و معرفی کتابهای مفید بوده است.

سید ابراهیم فاطمی نسب ششمین کارگاه برگزار شده را کارگاه اخلاق و سبک زندگی طلبگی نامید و افزود: این کارگاه با حضور آیت الله مهدوی از اصفهان در قالب برنامه عمومی، نشست های تخصصی و نشست با والدین طلاب برگزار شد.

وی در بیان هفتمین کارگاه برگزار شده در این مدرسه، گفت:  تربیت الهی معنوی با حضور حجت الاسلام و المسلمین مظلومی از قم که مهمترین مباحث مطرح شده در این کارگاه جامعیت دین و کمبودهای معنوی در سطح جامعه، علل اسلامی و اخلاقی نبودن در برخی موارد، بررسی عوامل مطلوب نبودن جامعه از حیث اخلاق، ارائه مراحل کلی تربیت معنوی بزرگان دین، حقیقت تربیت معنوی، گام های تربیت معنوی، علوم قرب ساز، ارائه طرح های مطالعاتی تربیتی و بیان مراحل پیراستگی بوده است.

حجت‌الاسلام فاطمی نسب در تشریح هشتمین کارگاه برگزار شده، گفت: کارگاه تربیتی رزق با حضور حجت الاسلام و المسلمین لحمی از قم که مهمترین مباحث آن بیان نظریات مختلف در مورد رزق، تصورات اشتباه از قواعد دنیا، نظام مند و هدفدار بودن معارف دین، بیان چهار قاعده رزق و پاسخ به انواع شبهات در مورد رزق بوده است.

وی در ادامه افزود: دوره های دیگر برگزار شده از جمله دوره های مختلف هفتگی شامل آداب طلبگی با محوریت کتاب منیه المرید با ارائه حجت الاسلام و المسلمین حبیبیان، تربیت با حضور حجت الاسلام و المسلمین جهانشاهی، تفسیر قرآن با حضور حجت الاسلام و المسلمین شاهدی، نشست های تبلیغی با حضور مبلغین موفق استانی و کشوری، تکنیک های روضه خوانی و مداحی با حضور آقای محمدی پناه، نشست های توانمندسازی امور سیاسی و بصیرتی با حضور اساتید متخصص از نهادهای مختلف فرهنگی، پایش های قرآنی، جلسات اخلاقی و برگزاری چند کارگاه در قالب اردوی اصفهان، بوده هست.

اتمام پیام

تصاویر/ دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید حسين حسینی مدیر حوزه علمیه استان و دکتر بابایی استاندار یزد
سند جامع معاونت ارتباطات و بین‌الملل حوزه علمیه استان یزد تدوین میشود

2 دیدگاه.

  • محمد عرفان پارسائیان
    2024/12/24 23:37

    سلام
    حاج آقا جای جلسات پخش مستند خالیه؟؟؟

    • تقی نژاد مازندرانی
      2024/12/25 07:42

      سلام علیکم برادر، کلماتت مفهمو نیست

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

مدارس علمیه یزد